fbpx

Tudományok Fővárosa

2017 szeptemberében a Várkert Bazár adott otthont az ország leginspiratívabb tudományos rendezvényének, a Tudományok Fővárosának, melyen a tudományok és STEM-területek nagyágyúi vettek részt több tízezer ember társaságában. A Dr. Palkovics László fővédnökségét élvező fesztivál célja a STEM-területek és a tudományos, kutatói életpálya népszerűsítése, illetve, a legfrissebb kutatási eredmények bemutatása volt. A rendezvényen kiemelt fókuszt kaptak a műszaki és természettudományos területek. Izgalmakban nem volt hiány: a Várkertben felépített pályán versenydrónok és pilótáik mérték össze tudásukat. Virtuális sétát tettünk a CERN részecskegyorsítóban, kapcsolatba léptünk egy NASA űrhajóssal, de a fesztiválon megjelenő több mint 60 kiállító és előadó jóvoltából önjáró robotokkal, Mars-szondával, utazó planetáriummal vagy robotépítéssel is találkozhattak a látogatók. Látványos bemutatók, kísérletek szemtanúi lehetnek a látogatók, előadásokat hallgathatnak a világűrről, a csillagokról vagy éppen a mesterséges intelligenciáról, sőt még egy valódi űrjárót is megcsodálhatnak majd. A robotika kedvelői is megtalálhatják számításukat, hiszen a kiállítók egy része erről a területről érkezik.

Médiamegjelenések

A rendezvény beharangozói és sajtóanyagai, a vele kapcsolatos riportok a fontosabb mainstream médiumokban (TV, rádió, online) és további (több mint 70 médiumban) és a közösségi médiában jelentős eléréssel jelentek meg.

Megjelenéseinkkel, az előzetes és utólagos kommunikációval a STEM témában egyedülálló nagyságú célközönséget, összesen közel 1,6 millió embert értünk el.

Ezt egészítette ki az aktív közösségi média kommunikáció, melynek köszönhetően további több, mint 500 ezer emberhez juttattuk el a rendezvény és az abban részt vevő partnereink üzeneteit. Partnereinkkel közösen sikeresen megmutattuk, hogy a megfelelően bemutatott tudomány és innováció komolyan érdekli a széles közvéleményt és nem csak bulvár jellegű témákkal és rendezvényekkel lehet nagy tömegeket elérni.

Az eseményről hírt közlő médiumok, csatornák, műsorok:

  • Rádiók és televíziók
    MTVA, M2, M5, Petőfi TV, TV2, TV2 Tények, TV2 Tények Extra, TV2 Mokka, RTL KLUB Reggeli, ATV, ATV Start, Jazzy Rádió, Karcz FM
  • Online és Offline sajtó és médiumok
    Youtube, Vimeo, Facebook, Instagram, We love Budapest, Port.hu, Origo címlap, Origo Tudo- mány, Hirado.hu, MTI, Hírstart, Programurizmus.hu, Esemenymenedzser.hu, szie.hu, elte.hu, atv. hu, mediaklikk.hu, Duna TV, MTVA Kék Bolygó, logisztika.com, urvilag.hu, u-szeged.hu, galakti- ka.hu, kormany.hu, artnews.hu, seniorplus.hu, hir7.info, szellemitulajdon.hu, blog.hu, travelo.hu, csopamedia.blogspot.com, ifipress.hu, gondola.hu, minimatine.hu, cncrobot.eu, hir.ma, ittho- notthonvan.hu, viziobudapest.hu, tudomanyokfovarosa.hu, tenyek.hu, hvg.hu, informatika.hirfal. hu, wherevent.com, kamaronline.hu, budapest.hu, varkertbazar.hu, tudomanyplaza.hu, mcse.hu, petofilve.hu, 1kerulet.ittlakunk.hu, mant.hirek.hu, miazablogger.hu, hirstart.hu, pottyoslabda.hu, utazoplanetarium.hu, csalad.hu, est.hu, ringmagazin.hu, kozoshir.hu, flagmagazin.hu, starthirek. hu, ivsz.hu, rtl.hu
2018-07-05T20:26:43+01:00