fbpx

10 meglepő tény a tudomány világából, amiről eddig még biztosan nem hallottál

A tudományos élet telis-tele van különleges és meglepő dolgokkal, melyeknek csupán egy rész jut el a nagyközönséghez. Mai bejegyzésünkben 10 ilyen tényt szedtünk össze, melyek egy része biztosan számodra is ismeretlen lesz!

  1. 4 milliárd évvel ezelőtt a napok sokkal rövidebbek voltak a Földön, mivel 3-4-szer gyorsabban forgott. A Hold létezése nélkül mindössze 6-8 órásak lennének napjaink.
  2. Abraham Lincoln gyilkosának, John Wilkes Booth-nak a testvére mentette meg Lincoln fiát, Robertet, amikor alig egy évvel a gyilkosság előtt a fiú, Robert a vonat alá esett.
  3. A naprendszer legnagyobb vulkánja 22 km magas és a Marson található. 
  4. Az első ember, akinek házhoz szállították a pizzát Savoyai Margit olasz királyné volt 1889-ben.
  5. Néhány éve 30 ezer sárga gumikacsa és játék került a tengerbe egy baleset következtében. Ezek a játékok azóta is segítik a tudósokat az áramlások tanulmányozásában.
  6. A nílusi krokodil olyannyira „összebarátkozott” a vízzel, hogy akár 2 órán keresztül is képes a víz alatt lesben állni és várni a gyanútlan áldozatra.
  7. Az égen több csillag van, mint amennyi homokszem a földön.
  8. A délutáni alvás legalkalmasabb időpontja 1 és féle 3 között van, hiszen ekkor kicsit csökkent az emberek testhőmérséklete és elálmosodunk.
  9. A kék naplemente nem ritka jelenség a Marson.
  10. Az Univerzum 5%-át teszi ki az az anyag, amit az ember érzékelni képes, a maradék 95% a sötét anyag.
2018-05-29T15:42:14+01:00